5:04 AM

Masalah Sampah Yang Dihadapi Penduduk

Masalah utama yang penduduk hadapi yang paling utama ialah masalah sampah yang teruk di ke semua kawasan di dalam kawasan Majlis Daerah Hulu Selangor..
Daripada temubual rakan saya Rayid bersama seorang penduduk yang ingin dekenali sebagai Khair, seorang pekerja di Hospital Sungai Buloh, tetapi telah menetap telah hampir 10 tahun ketika di stesen Serendah, beliau menyatakan bahawa ketidakpuashatian beliau terhadap masalah sampah yang timbul.. ini kerana beliau berpendapat masalah ini adalah masalah yang berbangkit, ini kerana walaupun dulu ada tindakkan oleh kerajaan tempatan, tetapi ia hanya sekejab sahaja... ia bagaikan melakukan kerja sekadar " hangat-hangat tahi ayam" sahaja..
Oleh yang demikian, beliau sangat-sangat berharap kepada kerajaan tempatan tampil dalam menyelesaikan masalah ini.. walaupun ada pegawai yang datang mengutip sampah dikawasan yang datang tetapi mereka sekadar " melepaskan batuk di tangga" sahaja kerana kebanyakan daripada pegawai yang ditugaskan tidak menepati jadual masa dan kadang-kadang sampai tong sampah penuh dan melimpah barulah ada pegawai yang datang..

0 comments: